Skip to content

بویلر بخارزغال سنگ سوز

دیگ های زغال سنگ سوز جهت استفاده در مناطقی که سوخت گاز و مایع گران بوده و امکان سوخت رسانی گاز،گازوئیل وسایر سوخت ها فراهم نمیباشد کاربرد دارد و بیشتر جهت صادرات به کشور های  همسایه مخصوصا افغانستان که دارای منابع زغال سنگ میباشد، تولید میگردد.

شرکت دیگهای آذرخش خراسان با تجربه 20 ساله در زمینه طراحی و ساخت انواع بویلرهای زغال سنگ سوخت و صادرات به کشور های افغانستان ، ازبکستان ، قزاقستان ، تاجیکستان و ترکیه آماده همکاری با خریداران محترم میباشد . کلیه تولیدات این شرکت از لحاظ کیفیت ، راندمان کاری ، قیمت و تکنولوژی قابل رقابت با شرکتهای چینی و ترکیه ای می باشد .

دیگ بخار زغال سنگ سوز انواع مختلفی دارد که شامل دیگهای فایرتیوپ ، ترکیبی و واتر تیوپ میباشند. با توجه به اینکه نوع و کیفیت زغال سنگ یکی از مهمترین پارامترهای طراحی دیگهای بخار میباشد بهتر است طراحی بویلرها به صورتی باشد که با هر نوع زغال سنگی قابل بهره برداری باشد که معمولا در ظرفیتهای کمتر از 8 تن بخار در ساعت از مدل فایرتیوب و تا ظرفیتهای 20 تن بخار درساعت از نوع ترکیبی و در ظرفیتهای بالاتر و فشارهای کاری بالاتر از 15 بار از نوع واتر تیوپ استفاده می شود.نو سوخت رسانی در دیگ های زغال سنگ سوز به سه روش دستی ، نیمه اتوماتیک ( سوخت رسانی اتوماتیک و تخلیه خاکستر دستی ) و تمام اتوماتیک میباشد .که معمولا در ظرفیتهای کمتر از 6 تن بخار در ساعت در مدل فایر تیوپ میشود از 3 روش استفاده کرد و بهتر است در ظرفیتهای بالاتر به دلیل حجم زیاد سوخت رسانی از روشهای نیمه اتومات و تمام اتومات استفاده کرد .در دیگهای زغال سنگ سوز یکسری متعلقات باید همراه با دیگ در نظر گرفته شوند که این تجهیزات شامل فن های دمنده و مکنده ، سیستم غبارگیر ، سیستم اسکرابر و اکونومایز میباشد .لازم به ذکر است که در دیگهای بخار زغال سنگ سوز از دیگر سوختهای جامد مانند انواع چوب ، ضایعات کشاورزی و سوخت بایومس ( پلت ) هم میشود استفاده کرد ولی با توجه به ارزش حرارتی مختلفی که این سوختها دارند در مقدار بخار دهی دیگ تاثیر مستقیم میگذارند و احتمال دارد که مقدار بخار کمتری نسبت به زغال سنگ تولید کنند .

انواع دیگ بخار

دیگ بخار یا بویلر یک سیستم گرمایشی است که با استفاده از انرژی حرارتی، آب را به بخار تبدیل می‌کند. در واقع دیگ بخار یک مبدل حرارتی است که بخار را برای مصارف خارجی تولید می‌کند و دارای محفظه احتراق و مخزن آب است. دیگ بخار سوخت را برای گرم کردن آب می سوزاند و باعث تبدیل آب به بخار می شود. درون بویلر بخار شامل دو بخش یعنی بخش احتراق و بخش آب می‌باشد. سطح حرارتی بویلر بخار به مجموع سطوحی که با حرارت مستقیم در ارتباط اند گفته می‌شوند. تمام بخشهای داخلی وتحت  فشار یک بویلر بخار از آلیاژهای فولادی مانند A516 & 17MN4  ساخته می‌شوند.

دسته ‌بندی بویلرها بر اساس مسیر نسبی عبور آب و بخار

دیگ بخار واترتیوب

در دیگ‌های بخار واتر تیوب ، گاز داغ، اطراف لوله ها را احاطه کرده است و آب در داخل لوله‌ها گرم می شود . به دلیل استفاده از تعداد زیاد لوله‌های آبی، سطح حرارتی وسیعی تشکیل میشود. با توجه به اینکه حجم آب ذخیره در بویلرهای واتر تیوپ نسبت به فایر تیوپ کمتر است سرعت انتقال حرارت بیشتر بوده و آب سریع تر به بخار تبدیل میشودو در نتیجه بازده بالاتری دارد . دیگهای واتر تیوب به دلیل نوع طراحی می تواند  فشار بالاتری تولید کند.

دیگ بخار واتر تیوب از راندمان بالایی برخوردار است و می‌تواند بخار اشباع یا گرم شده تولید کنند. در حقیقت بویلر واترتیوب توانایی تولید بخار مافوق گرم را دارد و در زمینه‌هایی که نیاز به بخار خشک، فشار قوی و پر انرژی از جمله تولید توربین بخار باشد از این نوع بویلر استفاده می‌شود.

دیگ بخار فایرتیوب

در طراحی دیگ های فایر تیوپ حرارت در داخل کوره و لوله تشکیل میشود و در اطراف آنها  آب وجود دارد که با گرم شدن آب، بخار تشکیل می‌شود. بویلر های فایر تیوپ شامل محفظه احتراق (کوره) و لوله ای انتقال دهنده حرارت است که به صورت دو پاس و سه پاس طراحی میگردد. این سیستم حداکثر سطح انتقال حرارت را با آب دارد.

ظرفیت حرارتی در دیگ بخار فایرتیوب با توجه به ابعاد کوره و تعداد ، سایز و طول لوله ها مشخص می‌شوند. تعداد دفعاتی که گازهای احتراق در طول مخزن تحت فشار جریان پیدا می‌کند را پاس حرارتی گویند. با چرخش گازهای حرارتی، دما به آب انتقال پیدا کرده و باعث افزایش دما میشود.

دیگ بخار ترکیبی

دیگ بخار ترکیبی واترتیوب فایرتیوب یک نوع دیگ بخاری است که به دلیل کمتر کردن حجم بویلر و استفاده از فشارهای کاری بالاتر از این نوع طراحی استفاده میشود که معمولا کوره یا محفظه احتراق به صورت واتر تیوب و قسمت مخزن ذخیره آب و بخار به صورت فایرتیوب میباشد . مزیت دیگ بخار ترکیبی واترتیوب فایرتیوب نسبت به دیگ بخار ساده این است که مبدل‌های حرارتی بزرگتر و با قطر بالاتر را می‌توان برای تولید بخار با فشار و دمای بالا به کار برد. به علاوه، با ورود آب از سمت پایین دیگ به طور مداوم، کارایی و عملکرد دیگ بخار ترکیبی واترتیوب فایرتیوب بهترین حالت خود را حفظ می‌کند.

 

 

تفاوت های دیگ بخار واتر تیوب و فایر تیوب

ساختار: در ساختار هر دو مدل تعدادی لوله و پوسته وجود دارد؛ در دیگ بخار واترتیوب در داخل لوله‎ها آب در جریان است در حالی که در دیگ بخار فایرتیوب در داخل لوله‎ها گازهای داغ جریان دارد.

فشار بخار: محدوده فشار بخار در دیگ فایرتیوب با توجه به ابعاد کوره بین  18 تا 30 بار است ولی در دیگ واترتیوب فشار بخار بسیار بیشتر است.

ظرفیت بویلر: ظرفیت بویلر دیگ‎های بخار عمدتاً به محدودیت‎های طراحی بستگی دارد. ظرفیت بویلر دیگ بخار فایرتیوب حدود 25 مگاوات (برای نفت و گاز ) و 12 مگاوات (سوخت زغال) است و دیگ بخار واتر تیوب نامحدود است.

سوخت: در هر دو مدل هر نوع سوخت می‎تواند برای تولید حرارت استفاده شود. در دیگ بخار فایرتیوپ عمدتاً از سوخت تجاری استفاده می‎شود و در دیگ بخار واتر تیوپ  هر نوع سوختی را می‎توان مورد استفاده قرار داد.

بهره‎وری: راندمان طبیعی دیگ بخار فایر تیوپ حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد است، اما با استفاده از لوازم جانبی مختلف می توان آن را افزایش یا کاهش داد. کارایی دیگ بخار واتر تیوپ  بیش از دیگ بخار فایرتیوپ است و در محدوده ۸۵ تا ۹۰ در صد قرار دارد. کارایی دیگ بخار واتر تیوپ نیز می‎تواند با استفاده از لوازم جانبی مختلف افزایش یابد.

کاربرد: دیگ بخار فایر تیوپ  معمولاً برای اهداف گرمایشی مورد استفاده قرار می‎گیرد؛ در حالی که دیگ بخار واتر تیوپ برای تأمین برق وتولیداتی که نیاز به فشار و حرارت بالا دارند استفاده می‎شود.

الزامات بازرسی: دیگ بخار فایر تیوپ نسبت به دیگ بخار واتر تیوپ به بازرسی منظم تری نیاز دارد.

نصب: دیگهای بخار فایر تیوپ به صورت یکپارچه بوده و آماده بهره برداری در محل پروژه میباشند ولی دیگ بخار واترتیوپ به صورت قابل حمل ، مدولار و قابل مونتاژ در محل ساخته میشوند.

 

 

کاربردهای دیگ بخار

همانطور که می‌دانید نحوه استفاده و کاربرد دیگ بخار متنوع می‌باشد. مثلا کاربرد دیگ‌های بخار کوچک جهت ضدعفونی کردن ملحفه و پتو در بخش لاندری هتل‌ها و بیمارستانها و یا شستشوی تمیز و ضدعفونی لباس ها در خشک شویی‌ها می‌باشد.

در اینجا نیز به چند مورد از کاربردها و استفاده‌های رایج از دیگ بخار در صنایع اشاره می‌گردد.

صنایع غذایی و نوشیدنی  ،  صنایع داروسازی  ، صنایع شیمیایی ،  صنعت چاپ  و…

آشنایی مقدماتی با فن های سانتریفیوژ

فن سانتریفیوژ

فن های سانتریفیوژ

فن های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز هوا را در جهت عمود بر محور گردش پروانه تخلیه می کنند. به عنوان یک قانون کلی این نوع فن در سیستم های کانال کشی شده با فشار بالا کاربرد دارد. هوای ورودی به موازات محور گردش پروانه وارد فن شده و با حرکت شعاعی به سمت پیرامون پروانه و نوک بالک ها حرکت می کند. همزمان با این حرکت، جریان هوا مقداری انرژی جنبشی دریافت می کند که افزایش فشار استاتیک را همزمان با آهسته شدن حرکت جریان هوا قبل از ورود به مسیر تخلیه را در پی دارد. فن های سانتریفیوژ قابلیت عملکرد در مکان هایی که جریان هوا کثیف و دارای ناخالصی است و یا دارای دمای بالا می باشند را دارند. اما مهمترین ویژگی این فن ها توانایی آنها در غلبه بر افت فشار استاتیک بالا در سیستم های کانال کشی شده می باشد.

انواع فن ها

• فوروارد (خم به جلو)
• پروانه شعاعی (رادیال)
• ایر فویل
• بکوارد (خم به عقب)

فن سانتریفیوژ فوروارد

در این نوع انحنای بالک یا تیغه در راستای گردش پروانه است. عموما در سیستم های گرمایش، تهویه و هواساز کاربرد دارند. این نوع از فن ها در مقایسه با سایر فن ها بازدهی کمتری دارند حدود 55 تا 65 در صد این فن ها دارای ابعاد کوچکتری هستند چون امکان کنترل دبی خروجی در این نوع فن ها وجود ندارد لذا برای مواردی که نیاز به کنترل دبی دارد مورد استفاده قرار نمی گیرد . با توجه به پایین بودن سرعت دوران نیاز به استحکام بالا پروانه ندارد . بیشتر برای کاربرد هایی که دبی کم تا متوسط در فشار پایین نیاز است به خوبی پاسخگو است. سرعت کم دوران پروانه صدا تولیدی کم را در پی دارد . افت فشار در خروجی در این تیپ فن ها اثر مستقیم بر روی توان موتور فن خواهد داشت .

 

مزیت ها و معایب استفاده از فن سانتریفیوژ فوروارد

از فن سانتریفیوژ فوروارد بیشتر در تهویه مطبوع و سیستم گرمایشی استفاده می شود به دلیل حساس بودن این نوع فن نسبت به ذرات معلق در هوا، در غیر اینصورت این نوع از پروانه ها بعد از مدتی آلوده شده و ممکن است پروانه از حالت بالانس خارج شود.حداکثر بازده این فن ها در ۶۵درصد می باشد.
این فن نسبت به بقیه فن های سانتریفیوژ دیگر کمترین بازده را دارد.
o فن فوروارد برای سرعت دورانی پایین طراحی گردیده است و به همین دلیل تولید صدای کمی دارد.
o فن فوروارد بار اضافی بر موتور اعمال می کند (فشار به موتور وارد می شود)
o از فن های سانتریفیوژ فوروارد برای فشار پایین تا متوسط استفاده می شود.

فن رادیال (شعاعی)

این نوع از فن با توجه به امکان پوشش پروانه با پوشش های ویژه می توان در مواردی که مواد شیمیایی و خورنده سر و کار داریم قابل استفاده است . به دلیل شکل تیغه های پروانه برای مصارف با دبی پایین و متوسط و فشار بالا مناسب بوده و دارای قابلیت انتقال جریان هوا همراه با مواد جامد مانند گرد وغبار ، جوب و براده آهن هستند. صدای این نوع فن نسبت به سایر فن در دور برابر متوسط است.

مزایا و معایب هواکش سانتریفیوژ رادیال

از این مدل فن بیشتر برای گاز و یا سیال دارای آلودگی و گرد و غیار استفاده می شود ( به دلیل مقاوم بودن در برابر مواد الاینده)
فن های سانتریفیوژ رادیال تولید صدای بالایی دارند.
از فن های سانتریفیوژ رادیال برای فشارهای بالا و دبی کم نهایتا تا سطح متوسط استفاده می شود.

فن سانتریفیوژ رادیال

فن سانتریفیوژ رادیال

 

انواع دیگ بخار زغال سنگ سوز

انواع دیگ بخار زغال سنگ سوز

انواع دیگ بخار زغال سنگ سوز

دیگ های بخار و آبگرم زغال سنگ سوز به سه دسته تقسیم میشوند

1- دیگ های fire tube یا لوله آتشی که در این مدل دیگها به دلیل عبور حرارت از داخل لوله ها و آب در پشت لوله ها به این اسم نام گذاری می شود .

معمولا از این نوع طراحی در دیگهای ظرفیت پایین تا حداکثر 3 میلیون کیلوکالری در دیگهای آبگرم و 5 تن بخار در ساعت در دیگهای بخار با فشار پایین و متوسط ( حداکثر 15 بار ) استفاده می گردد و نوع سوخت رسانی در این نوع دیگها به سه روش انجام میگیرد .

1- سوخت رسال دستی

2- سوخت رسان نیمه اتوماتیک ( تخلیه خاکستر دستی )تمام اتوماتیک

3- تمام اتوماتیک به وسیله زنجیر ( chain grate stoker ) و تخلیه خاکستر توسط الواتور یا ماردون.

که در ادامه چند نمونه عکس از محصولات این شرکت را ملاحظه فرمایید .

3- دیگهای واتر تیوپ ( water tube )
ظرفیت و فشار کاری در این نوع دیگ ها رنج گسترده ای را در بر میگیرند
و از حداقل ظرفیت و حداقل فشار تا ظرفیتهای بالا
 تا 50 تن در ساعت بخار و 35 الی 40 بار فشار قابل ساخت میباشد ،
در ظرفیتهای بالاتر از 20 تن بخار در ساعت بخار به دلیل وزن و حجم بالا بویلرها به صورت نیمه ساخته آماده شده و در محل مونتاژ می گردد ، دیگهای واتر تیوپ به دلیل نوع طراحی که آب داخل لوله ها و حرارت پشت لوله میباشد
به دلیل حجم کم سیال در داخل بویلر نصب به دیگهای فایرتیوپ و ترکیبی ، سریعتر آب را گرم کرده و به بخار تبدیل میکند
به همین دلیل از راندمان بالاتری برخوردار است .
سوختهای بکار رفته در این بویلرها انواع ضایعات کشاورزی ، چوب و زغال سنگ میباشد و در ادامه نمونه هایی از این نوع بویلرها را ملاحظه فرمایید .

کوره ی هوای گرم زغال سنگ سوز

کوره هوای گرم زغال سنگ سوز

نوع کار این دستگاه دقیقا مشابه نمونه های گازسوز و گازوئیل می باشد و جهت انتقال گرما از دمنده های سانتریفیوژ و یا اکسیال استفاده می گردد .

سیستم انتقال سوخت در این دستگاه ها به صورت اتوماتیک و دستی میباشد که پیشنهاد ما این است در مرغداری ها به دلیل حساسیت دما از دستگاههای تمام اتوماتیک و در گلخانه ها بنا به مقدار سرمایه گذاری از دو نوع دستگاه استفاده گردد.

از کورههای هوای گرم در صنایع مختلفی میشود استفاده کرد از قبیل خشکنهای صنعتی ، کوره های رنگ ، جهت خشک کردن میوه و سبزی ، قالی شویی و گرمایش انواع سالنهای اجتماعات

آشنایی پیشرفته با فن های سانتریفیوژ

فن سانتریفیوژ

فن های سانتریفیوژ

فن های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز هوا را در جهت عمود بر محور گردش پروانه تخلیه می کنند. به عنوان یک قانون کلی این نوع فن در سیستم های کانال کشی شده با فشار بالا کاربرد دارد. هوای ورودی به موازات محور گردش پروانه وارد فن شده و با حرکت شعاعی به سمت پیرامون پروانه و نوک بالک ها حرکت می کند. همزمان با این حرکت، جریان هوا مقداری انرژی جنبشی دریافت می کند که افزایش فشار استاتیک را همزمان با آهسته شدن حرکت جریان هوا قبل از ورود به مسیر تخلیه را در پی دارد. فن های سانتریفیوژ قابلیت عملکرد در مکان هایی که جریان هوا کثیف و دارای ناخالصی است و یا دارای دمای بالا می باشند را دارند. اما مهمترین ویژگی این فن ها توانایی آنها در غلبه بر افت فشار استاتیک بالا در سیستم های کانال کشی شده می باشد.

فن های ایر فویل

این فن به دلیل شکل ویژه ی تیغه پروانه باعث بالاتر بودن راندمان این نوع فن ها است . بهتر است برای کاربردهایی که جریان هوا بدون مواد جامد است استفاده می شود . مشخصه مهم این فن کم بودن زاویه برخورد تیغه پروانه با جریان سیال است که باعث افزایش راندمان و کاهش صدا تولید شده در این نوع فن است این در شرایطی حجم بالای دبی مورد نیاز باشد بهترین گزینه به شمار می آیدچرا که توان موتور را کاهش داده در نتیجه راندمان افزایش می یابد . این فن ها دارای استحکام مکانیکی خوبی است که در فشار های بالا یک امتیاز مهم به حساب می آید.

فن سانتریفیوژ ایرفول فن سانتریفیوژ ایرفول

فن های بکوارد

جهت انحنای تیغه ها یا بالک های پروانه در جهت خلاف گردش محور پروانه است عمده کاربرد آن در سیستم های تهویه و گرمایش و هواساز ها است . در دبی های بالا با افت عملکرد مواجه است . در مواقعی با مواد جامد و خورنده سروکار داشته باشیم و با محدودیت استفاده از پروانه ایرفول گزنه مناسبی خواهد بود در مقایسه با فن های بکوارد و رادیال دارای راندمان بالاتری است . می توان در دور های بالاتر از آن می توان به راحتی استفاده نمود .

فن بکوارد

مزایا و معایب هواکش سانتریفیوژ بکوارد

عملکرد این فن ها در دبی های بالا دچار افت می شود.
فن های بکوارد نسبت به فن هایفوروارد و رادیال بازدهی بالاتری دارند.
به دلیل هزینه های کمتر نسبت به فن رادیال برای کارکردهای انرژی به صرفه تر می باشند.
بیشترین کاربرد فن های سانتریفیوژ بکوارد در سیستم های گرمایش، تهویه و هواسازها می باشد.

مزیت‌های فن سانتریفیوژ

این نوع فن‌ها آن‌قدر بادوام هستند که بتوانند به‌درستی در خورنده‌ترین و فرسایشی‌ترین محیط‌ها کار کنند.
برخی از فن‌های سانتریفیوژ که با منحنی‌های اسب بخار بدون اضافه‌بار متناسب شده‌اند، تضمین می‌کنند که اگر موتور از ظرفیت خود فراتر رود، با اضافه‌بار مواجه نخواهد شد.
تمیز کردن فن‌هایی که از مواد سبک‌تر تولید شده‌اند، در زمانی که احساس کنید این کار واقعاً ضروری شده است، کار آسانی است. علاوه بر این، برخی از فن‌ها ویژگی‌های خود پاک‌سازی دارند که نگهداری روزانه را از این هم
آسان‌تر می‌کنند.
استفاده از این نوع فن برای ترکیبات چندگانه جریان هوا / فشار مفید است و می‌توانند چندین وضعیت جریان هوا از جمله هوای خشک، پاک و مرطوب را رسیدگی کنند.
این فن‌ها در چندین اندازه متنوع تولید می‌شوند تا با کاربردهای متنوع مانند آن‌هایی که در فضاهای تنگ یا جاهایی که دسترس به آن‌ها سخت است، تطبیق پیدا کنند.

 

دیگ آب گرم چیست و چه انواعی دارد؟

دیگ آب گرم:

دیگ آب گرم یا بویلر یکی از اساسی ترین اجزاء تشکیل دهنده سیستم گرمایش مرکزی می باشد که از منظر های مختلف دارای دسته بندی های گوناگونی است.

 

مکانیزم دیگ آب گرم :

مکانیزم این نوع دیگ طوری می باشد که انرژی حرارتی حاصل از احتراق سوخت را به داخل خود منتقل کرده و از طرق گوناگون بسته به نوع دیگ، آن را به آب منتقل میکند،آب پس از افزایش دما توسط پمپ ها به گردش درمی آیند،و پس از کاهش دما جهت افزایش دمای مجدد به دیگ آب گرم باز میگردد.

دمای سیال موجود در دیگ:

نهایت درجه سیال در دیگ آب گرم 90 درجه سانتی گراد می باشد و اگر قرار است دمای سیال از این حد تجاوز کند باید از دیگ هایی که در دسته آب داغ قرار می گیرند استفاده کرد.

انواع دیگ آب گرم از نظر مسیر و راه انتقال حرارت

1- تک پاس:

در این نوع کوره گاز حاصل از احتراق پس از خروج از مشعل فقط یکبار مسیر رفت را طی کرده سپس از دودکش خارج می شوند،دمای دودکش در این نوع از دیگ بالا می باشد.

2- دوپاس:

گاز حاصل از احتراق در مسیری مارپیچ مانند یک بار مسیر رفت،یک بار مسیر برگشت را طی می کند سپس از دودکش خارج می شود.

3- کوره برگشتی:

گاز حاصل از احتراق از دهانه مشعل خارج شده،سپس مسیر را انتهای کوره طی می کند

به دلیل بسته و خمیدگی انتهای مسیر،همان مسیر رفت خود را بازمی گردد

در این مسیر رفت و برگشت عمل انتقال حرارت به آب صورت می گیرد.

4- سه پاس:

این نوع از دیگ آب گرم شباهت زیادی به نوع دو پاس دارد با این تفاوت که یک مسیر رفت دیگر در حالت مارپیچی اضافه شده و گاز حاصل از احتراق پس از اتمام مسیر رفت دوم از دودکش خارج می شود.

نکته لازم به ذکر است که هرچه دمای دودکش کمتر باشد به این معنیست که عمل انقال حرارت به آب بهتر صورت گرفته و در نتیجه راندمان دیگ بالاتر بوده.

دیگ های آب گرم از نظر جاهگاه قرار گیری آب و مسیر گاز به دو دسته تقسیم می شوند:

عقب خیس(wet back)

در این نوع کوره تمامی گاز های حاصل از احتراق سوخت توسط آب احاطه شده و آب تماس بیشتری با مسیر گاز ها دارد،در نتیجه عمل انتقال حرارت بهتر صورت گرفته و راندمان دیگ آب گرم  بالا خواهد رفت.

عقب خشک(dry back)

در این نوع دیگ حدود نیمی از مسیر گاز های حاصل از احتراق توسط آب احاطه شده و انرژی حرارتی نیمه دیگر مسیر بجای انتقال پیدا کردن به آب ،به محیط منتقل میشود،به همین دلیل در مقایسه با نوع قبلی راندمان کمتری دارند.

دیگ های آب گرم از نظر جنس به دو دسته چدنی و فولادی تقسیم می شوند:

چدنی:

این دیگ ها از جنس چدن خاکستری و به روش ریخته گری ساخته می شوند.

این نوع دیگ به صورت پره ای ساخته شده که آب در این پره ها جریان دارد و شعله از وسط پره ها دمیده می شود.

پره های عقب و جلو از نظر فرم با بقیه و یکدیگر متفاوت هستند ولی پره های میانی از نظر فرم و اندازه با یکدیگر یکسان می باشند

مزایای دیگ های چدنی :

1- در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومند.

2- پره های دیگ قابل جدا شدن هستند و به این امر هم امکان تغییر ظرفیت دیگ را فراهم می کند و هم موجب سهولت در جابجایی می شود.

معایب دیگ های چدنی :

1- ترک برداشتن جداره ها در اثر تنش های حرارتی،ایجاد رسوب در پره ها،فشار زیاد و…

2- راندمان کمتر نسبت به دیگ سه پاس فولادی

3- مقاومت کم پره ها د برابر شعله مستقیم

4- هزینه نصب و جمع آن ها بالا می باشد(مونتاژ و دمونتاژ)

فولادی :

این دیگ ها از جنس  ورق و لوله فولادی آلیاژی آتشخوار هستند که این نوع دیگ دو زیر مجموعه دیگر با نام های

 water tube و fire tubeدارا می باشد.

 

water tube:

شعله در فضای دیگ بر لوله های حامل آب دمیده می شود و عمل انتقال حرارت صورت میگیرد،معمولا در مواردی که نیاز به فشار بسیار بالا می باشد از این نوع دیگ استفاده می شود.

fire tube:

گاز حاصل از احتراق از لوله ای که توسط آب احاطه شده گذر می کند تا حرارت به آب منتقل شود

مزایای دیگ های فولادی :

1- عمر بیشتر نسبت به نمونه چدنی

2- ظرفیت تقریبا نا محدود

3- قابلیت تحمل شوک های حرارتی

4- تحمل در برابر فشار های خیلی بلا

5- دیگ های فولادی ب هر نوع سوختی قابلیت تطابق داند

سوخت مصرفی دیگ های آب گرم:

موارد زیادی می توانند سوخت مشعل دیگ را  فراهم کنند که شاخص ترین آن ها گازوئیل و مازوت می باشند

همچنین مشعل هایی با سوخت گاز سوز،گازوئیل سوز،دوگانه سوز گاز و گازوئیل و سه گانه سوز گاز و گازوئیل و مازوت وجود دارند.

دیگ آب گرم و آب داغ زغال سنگ سوز
دیگ آب گرم

 

انتخاب بخاری صنعتی مناسب

بخاری صنعتی

 انتخاب بخاری صنعتی مناسب:

انواع مختلف بخاری های صنعتی وجود دارد و هر سبکی را می توان در زیرشاخه های مختلفی تقسیم کرد.
شرکت تولیدی دیگ های آذرخش شما را در این مسیر همیاری می کند .داشتن یک متخصص در کنار شما ، کل روند انتخاب بخاری مناسب را بسیار ساده تر می کند.
بخاری های صنعتی را می توان در طیف گسترده ای از صنایع مشاهده نمود، زیرا سبک ها ،انواع مختلف وانعطاف پذیری متناسب با کاربردهای مختلف را فراهم می کنند.

بخاری صنعتی
بخاری صنعتی

برخی از صنایعی که از بخاری های صنعتی استفاده می کنند عبارتند از:
پلاستیک
سیم
کابل
مواد شیمیایی
سوخت
بسته بندی
روغن
گاز
عملیات حرارتی
بسیاری دیگر…..

برخی از تولید کنندگان بخاری های صنعتی در صنایع و سبک های مختلف بخاری تخصص دارند ،بنابراین اگر از قبل نوع بخاری مورد نیاز خود را

می دانید این می تواند یک راه خوب برای پیدا کردن بخاری مورد نیاز شما در بین تولید کنندگان مختلف باشد .

برای اینکه بهتر بفهمید چه نوع بخاری صنعتی ممکن است شما نیاز داشته باشید:

 توضیحات مختصری در مورد انواع محبوب تر بخاری های صنعتی ارائه خواهیم داد.

به عنوان مثال :

بخاری گاز مایع یا بخاری پروپان : با گرم کردن مایعات کار می کنند و سپس محصولات در مایع غوطه ور می شوند.و به طور موثر از این طریق گرم می شوند. در داخل بخاری گاز مایع یا بخاری پروپان سه زیر شاخه مختلف وجود دارد:

فلنج ، پلاگین پیچ ،

 اجاق گاز و کوره ها اشکال دیگری از بخاری های صنعتی هستند که مشابه اجاق های استاندارد آشپزخانه اما در مقیاس صنعتی کار می کنند. زیر مجموعه ها عبارتند از: کوره های اتوکلاو ، عناصر عایق سرامیکی سوراخ دار و عناصر عایق سرامیکی مستطیلی.

هرکدام شکل متفاوتی دارد و بسته به نیاز و کاربرد شما مزایا و معایب مشخصی را ارائه می دهد. برای یافتن بخاری صنعتی که بیشترین ارزش را به کار شما و فرآیندهای شما می بخشد ، باید با یک تولید کننده ماهر بخاری صنعتی مشورت کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا مهمترین ویژگی ها و مشخصات مورد نیاز و برنامه های منحصر به فرد خود را تعیین کنید ، و می توانند مزایا و محدودیت های مختلف هر نوع بخاری را توصیف کنند. شما می توانید با کمک مشاوران ما در مورد انتخاب بخاری صنعتی مورد نیاز خود تماس بگیرید.

بخاری های صنعتی

بخاری صنعتی امروزه مهم ترین وسیله گرمایشی در مراکز بزرگ به کار میرود.بخاری صنعتی به اسم های هیتر صنعتی یاکوره هوای گرم شناخته ونامیده میشود.
این بخاری ها عمدتاً بر پایه سوخت‌های فسیلی معمولی تولید می‌شود زیرا این نوع سوخت قیمت مناسب تری نسبت به دیگر سوخت‌های فسیلی و هم چنین جریان برق دارند.

انواع بخاری برقی صنعتی مورد استفاده در مراکز بزرگ موجوددربازار

این بخاری هاگرمارابه روش انتقال حرارت به محیط اطراف خود انتقال می‌دهند.در این روش هوا به این وسیله‌ی قطعه گرمایشی هیتر گرم شده و سپس به محیط اطراف انتقال داده می‌شود. بیشتر بخاری‌های برقی فضا دارای توان حرارتی بالالی هستند و به همین دلیل قابلیت گرم کردن سالن‌های بزرگ ساختمان‌های صنعتی را در مدت زمان تقریباً کوتاهی دارند.

هیتربرقی تابشی

این بخاری با استفاده از انرژی الکتریکی توان گرمایشی را ایجاد میکند.این بخاری از تکنولوژی روز دنیا بهره مند بوده و دارای کیفیت بسار بالایی می باشد ، از ویژگی های این محصول گرماتابش دکوراتیو بودن آن می باشد که دارای شکل ظاهری بسیار زیبا و چشم نواز بوده که نصب آن در محیط های عمومی به جلوه بصری محیط آسیبی نمی رساند ، گرمایش مطلوب و یکنواخت این محصول حس خوب گرمایش خورشید را در محیط القا می کند.

 

 

 

 

هیتر برقی فن‌دار

مانند بخاری برقی تابشی دارای المنت بوده با این تفاوت که بجای آنکه گرما به وسیله ی سطح بازتابنده به محیط انتقال داده شود، به وسیله ی فن به محیط پرتاب می گردد از این رو راندمان گرمای این بخاری ها نسبت به هیتر های برقی تابشی بالاتر است. این بخاری ها به جهت تنظیم گرما و خاموش شدن دستگاه در صورت گرم شدن بیش از حد دارای ترموستات هستند. این سیستم گرمایشی به لحاظ امنیت در رده ی بالاتری نسبت به هیتر های تابشی هستند از این رو طرفداران بیشتری در بازار دارند. لازم به ذکر است که این سیستم گرمایشی با پخش کردن هوای گرم شده به طور یکنواخت از انباشته شدن هوای گرم به شکل لایه های هوای گرم در قسمت زیرین سقف جلوگیری به عمل می آورد.

 

 

 

هیتر برقی کونداکتور

این نوع بخاری ها نیز امکان استفاده از فن وجود دارد. این بخاری ها نسبت به دو نوع قبلی دارای ابعاد بزرگتری می باشند. بخاری های برقی کانوکتور مشابه بخاری برقی تابشی کاملا بی صدا می باشند اما چنانچه از فن آن استفاده کنیم، مانند بخاری برقی های فن دار صدای فن قابل شنیده شدن می باشد.

انواع فن

فن چیست؟

فن یا هواکش یک وسیله الکترونیکی است که به منظور ایجاد جریان گاز (مانند هوا) استفاده می شود. هر فن شامل مجموعه ای دوار از پره ها و یا تیغه ها می باشد که بر روی هوا تاثیر می گذارد و جریان آن را کنترل می کند.

انواع فن ها:

فن های محوری (آکسیال)
فن های گریز از مرکز (سانتریفیوژ)
به طورکلی با توجه به اهمیت دسترسی و استفاده از هوای تمیز و مناسب، فن سانتریفیوژ و آکسیال جهت تخلیه هوا، سیرکولاسیون هوا و هوارسانی در کارگاه ها و آشپزخانه های صنعتی، مرغداری ها، گلخانه های صنعتی، آشپزخانه ها و سرویس های بهداشتی ساختمان های مسکونی و … مورد استفاده قرار می گیرند.

باید توجه داشته باشید که فن آکسیال یا پنجره ای قادر به جابجائی حجم بیشتر هوا نسبت به فن های سانتریفوژ بوده اما باید کاملا بدون امکان رانش هوا در کانال (بدون فشار استاتیکی ) مورد استفاده قرار گیرد.

انواع فن سانتریفیوژ یا استوانه ای به منظور تامین فشار رانش هوا در کانال های هوا رسانی مورد استفاده قرار می گیرند، اما قدرت جابجائی حجم هوای کمتری نسبت به فن آکسیال دارد و برای اکثر کاربردهای تجاری و صنعتی استفاده می‌شوند، در دو گروه محفظه‌ای و دارای هوزینگ دسته‌بندی می‌شوند. هر گروه از این فن‌ها ویژگی‌های خاصی دارند که مخصوص خودشان است و برای کاربردهای مناسب‌تر ترجیح داده می‌شوند. برای شناخت بهتر این ویژگی‌های عملیاتی، باید تفاوت‌های اساسی بین نوع و شرایط ورودی و خروجی فن، شکل و شرایط کوپل فن به موتور محرک و غیره باید به خوبی شناخته شوند.
انواع فن و فن سانتریفیوژ علاوه بر نوع تیغه، بر اساس نوع و شرایط ورودی و خروجی اتصال موتور محرک و سایر مشخصات شناخته و استفاده می‌شوند.

فن های محوری (آکسیال)

فن های محوری به فنی گفته می‌شود که در آن جریان هوا اساساً موازی محور پروانه‌است. راندمان این گونه فن‌ها حدوداً ۷۰ الی ۸۰ درصد می‌باشد و در برخی طرح‌های مخصوص حتی به ۹۰ درصد نیز می‌رسد.

فن های گریز از مرکز (سانتریفیوژ)

 

فن های سانتریفیوژ اولین بار توسط شخصی به نام George Pawer در سال 1556 در کتاب De Re Metallica معرفی شدند، کتابی که چگونگی تهویه هوا در آن نشان داده شده بود. پس از آن استفاده از فن های سانتریفیوژ کاهش پیدا کرد و طرفداران چندانی نداشت . تقریباً در اوایل دهه قرن 19 استفاده از فن های سانتریفیوژ دوباره جان گرفت. در سال 1815 شخصی به نام marquis De Chabbaness از تولید فن های سانتریفیوژ حمایت کرد .‌ شخصی به نام Edwin در سال 1827 فن هایی را برای انتقال جریان هوا به دیگ بخار کشتی ساخت .
در سال 1832 مهندس سوئدی-آمریکایی جان اریکریک از فن سانتریفوژ به عنوان دمنده در کشتی Corsair استفاده کرد. فن سنتریفیوژ یا همان فن گریز از مرکز امروزی توسط الکساندر سابلوکوو Alexander Sablukov مهندس نظامی روسیه، در سال 1832 اختراع شد و در صنایع سبک روسیه (مانند تولید قند) و هم در خارج از کشور استفاده شد.
فن سانتریفیوژ که در اصطلاح بدان هواکش گریز از مرکز نیز گفته می‌شود، یکی از انواع پرکاربرد هواکش‌های صنعتی در سیستم تهویۀ مطبوع ساختمان است که هوا را در جهت عمود بر محور گردش پروانه تخلیه می‌کند. به عنوان یک قانون کلی، فن سانتریفیوژ در سیستم‌های کانال کشی شده با فشار بالا کاربرد دارد.
فن سانتریفیوژ حلزونی یک طرفه یکی از انواع پر کاربرد هواکش‌های سانتریفیوژ است که به صورت گسترده در مکان‌های عمومی مهم که به گردش هوای پاک نیاز دارند، مانند بیمارستان‌ها، کارخانه‌های صنعتی، کارگاه‌ها، برج‌های مسکونی، ادارات، مراکز خرید، مساجد و مکان‌های مشابه این‌ها برای تخلیه و به گردش درآوردن هوا استفاده می‌شود. در هواکش حلزونی یک طرفه، هوا از یک سمت مکیده شده و از سمت فلنچ‌ها به بیرون دمیده می‌شود.
در این نوع هواکش، با توجه به شرایط کاربردی می‌توان از دو مدل فن بکوارد و فن فوروارد استفاده کرد. ظرفیت تخلیه هواکش حلزونی یک طرفه می‌تواند تا دویست هزار مترمکعب بر ساعت تغییر کند؛ علاوه بر این، فشار این هواکش‌ها می‌تواند تا ۳۵۰۰ پاسکال باشد که با توجه به نوع سفارش و کاربرد فن میزان مورد نیاز محاسبه و در فرایند تولید لحاظ می‌شود.